dropdown menu!

Saturday, May 25, 2013

Mealshakes Shaklee Atasi Anak Kurang Selera Makan

Masalah anak kurang selera makan,adalah perkara biasa yang sering dihadapi oleh para ibu..Oleh itu,para ibu perlulah lebih prihatin dan mencari inisiatif bagaimana untuk mengatasi masalah tersebut...selain dari tip hadapi anak memilih makan (mungkin tip ini membantu bagi anak yang terlalu memilih mkan sehingga terjadinya kurang selera makan) yang telah saya beri dientry yang lalu..para ibu juga perlu memberikan sesuatu yang boleh membantu menaikkan selera makan mereka seperti suppliment Mealshakes shaklee.

Mengapa suppliment Mealshakes membantu mengatsi masalah tersebut?

Sebenarnya,bagi anak yang dalam proses pembesaran,mereka amat memerlukan zat makanan dan mealshake adalah salah satu makanan tambahan yang mengandungi kesemua vitamin dan mineral serta protien termasuk vitamin B dan zinc yang lengkap,yang membantu untuk atasi anak kurang selera makan.

Mari kita kenali,apa itu mealshake?

Mealshake merupakan sumber protien dengan vitamin dan mineral tambahan.Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.Merupakan makanan yang rendah lemak dan rendah glycemic.

Siapa yang memerlukan Mealshakes?

-Tidak sesuai untuk anak yang kurang dari umur 1tahun kebawah kerana terdapat mineral2 dan nutrien2 yang boleh menyebabkan buah pinggangnya terbeban seperti protien,garam,fosforusdan kalium yang berlebihan.
-Untuk mereka yang ingin menambahkan berat badan
-Untuk ibu menyusu.
-Mereka yang telah melalui pembedahan.
-Kanak-kanak obesiti,kurang selera makan,kerap demam
-Ingin kulit yang cantik
-Mereka yang tak suka makan tablet (mealshake adalah dalam bentuk serbuk)

Mari kita lihat,apa kata para ibu yang telah cuba mealshakes

TESTIMONI 1



TESTIMONI 2


TESTIMONI 3


TESTIMONI 4


TESTIMONI 5


Maka,para anda berhak untuk memberikan yang terbaik untuk anak anda :)

Hubungi saya,untuk mendapatkan harga MEALSHAKES TERBAIK PUNYA :)

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,





Tuesday, May 14, 2013

Meroyan Ketika Berpantang?

Meroyan ketika berpantang atau di kenali sebagai kemurungan posnatum merupakan suatu penyakit yang kerap berlaku pada masa kini.Kalau dulu boleh dikatakan meroyan ni hanya 1 per 10 wanita sahaja yang menghadapinya,tetapi pada masa sekarang didapati 1 per 4 wanita menghadapinya..mengapa semakin ramai yang menghadapinya? jom check >_<

Apa yang menyebabkan meroyan atau kemurungan posnatum

1.Kemurungan atau masalah sakit mental terdahulu.

2.Suami yang kurung menyokong,atau tidak mempunyai keluarga atau rakan-rakan yang tinggal berdekatan.

3.Masalah kewangan.

4.Melahirkan bayi pra matang atau kurang sihat..
-Tidak redha dengan kelahiran anak tersebut.

5.Mendapati sukar untuk menyusu badan.

6.Mengingati peristiwa-peristiwa sedih yang pernah melanda diri.


Bagaimanakah meroyan atau kemurungan posnatum dirawat?

Terapi Berbual

-Paling bagus adalah menggunakan khidmat doktor..berbincang dengan suami atau rakan rapat,saya rasa kurang membantu kot..kerana mereka sangat sukar memahami kita ketika ini.

Antidepresi

-Antidepresi bertindak dengan mengimbangkan kimia-kimia dalam otak kita. Ianya menambahkan jumlah hormon serotonin, bagi meringankan perasaan, menyenangkan tidur dan mengurangkan rasa nak marah. Antara lima hingga tujuh wanita dalam 10 yang mengambil antidepresi mendapati bahawa simptom meroyan atau kemurungan mereka menjadi reda dalam beberapa minggu selepas memulakan rawatan. Pada mula-mulanya pil-pil pertama itu tidak menunjukkan sebarang perbezaan, tetapi selepas 10 hari hingga dua minggu, anda akan merasa lebih sembuh.

Antidepresi yang paling biasa dipreskripsikan untuk meroyan atau kemurungan posnatum ialah:
  • fluoxetine (Prozac);
  • sertraline (Lustral);
  • paroxetine (Seroxat);
Ada kalanya antidepresi tidak membawa sebarang kesan. Ia mungkin mendatangkan kesan sampingan dan kadangkala bagi beberapa orang, ada berlaku dependensi, walaupun ini kurang berlaku dengan antidepresi yang tebaru.

Bagaimana kita boleh membantu diri kita sendiri dalam menghadapi meroyan ini?

1.Cuba dapatkan banyak rehat

-Tidur kalau boleh,sekiranya ada yang ingin membantu menjaga bayi kita..bagilah peluang mereka.Ini juga adalah masa yang sanagt sesuai untuk kita berehat tanpa gangguan.

2.Makan makanan yang sihat dan seimbang.

-Memandangkan tuntutan-tuntutan baru atas badan kita, nutrisi yang baik adalah amat penting. Elakkan daripada tidak makan untuk tempoh masa yang panjang. Ini akan membantu kita mengelakkan daripada tahap gula dalam darah kita menurun. Makanan menggerakkan tenaga dan sistem imunisasi kita, jadi, makanan seimbang akan menghindarkan kita daripada menjadi letih dan tidak bertenaga.

3.Buat senaman ringan.

-Senaman simple berjalan-jalan dengan bayi kita dirumah.

4.Bergaul dengan adik beradik atau ahli keluarga.

-biasanya bila meroyan akan terasa diri terasing ..so,untuk mengelak diri lagi rasa terasing..hendaklah sentiasa bergaul.

5.Bersikap baik terhadap diri sendiri.

-Jangan membebankan diri dengan perkara2 yang bukan-bukan dan yang tak pasti.Cth memikirkan suami bermain kayu tiga ketika berpantang.Sedangkan realitinya tidak begitu.
-Istighfar banyak-banyak,sebab ketika ini lah syaitan makin suka mengganggu.

Selain itu,para ibu yang berpantang PERLU mengambil berat tentang pengambilan B-COMPLEX bagi mengelakkan berlakunya meroyan ini.


Ini adalah kerana,B Complex lengkap dengan 8 jenis vitamin B untuk kesihatan saraf dan juga anti-stress.Kebiasaan bagi ibu berpantang akan mengalami sedikit tekanan perasaan yang jika tak dibendung boleh membawa kepada meroyan. Berada dalam keadaan tertekan juga boleh memberi kesan kepada susu badan.


disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,















Monday, May 13, 2013

Testimoni:Set Kurus Shaklee Ibu Menyusu,kembali seperti dulu?

Salam..hari ni saya nak syer testimoni set kurus bagi ibu menyusu,sebelum ni saya ada kongsikan testimoni akak ni kat fanpage saya..tapi di sini saya nak memperjelaskan lagi produk-produk yang ada di set tersebut dan fungsinya..

First, saya tengok perubahan yang sangat ketara kat atas akak ni..saya sangat-sangat teruja..dengan usaha yang tak putus asa oleh beliau..beliau telah berjaya menurunkan berat badan beliau kembali seperti masa beliau anak dara.Peh,memang sangat2 excited kan?

ok,tak perlu cakap banyak..jom kita tengok gambar beliau >_<



FRESH TESTI DIRI SENDIRI
= = = = = = = = = = = = = = = =

April 2012
------------
ok, time ni saye dh sarat mengandung, badan semakin mengembang sbb saye sgt2 kuat makan..hihi tgk tangan tu, kembang aje..smpai nk genggam tangan pun tak boleh, terlalu gemuk..overweight.. dari berat 50KG, jadi 80KG

August 2012
---------------
time ni hari raya tahun lepas, berat tak timbang plak brape KG, tapi yang pasti, pakai jubat tu, sangat ketat..leh nampak tummy lapis2..satu perkataan saja MALU..orang tegur, bertanya..tapi nak buat macam mana, saya bersalin secara cesarean..tak boleh bertungku, berbedung, mengurut pun takleh usik bahagian perut..time ni jeans saye pakai size 32..huhu

January 2013
---------------
start bulan September, saya bertekad dengan diri sendiri..i have to do something..bermula lah misi..sebelum2 ni, saya makan gak shaklee, amek esp, bcomp, vitamin c, set berpantang shaklee..tp start september, saya mula amek set slimming
;-) alhamdulillah dari size 32 inch, dah jadi 29 inch

February 2013
-----------------
jengjeng..ni latest me !! time g bercuti dekat gold coast sepang, dengan family husband time celebrate birthday 3 generation (tokabah,husband(anak), adam(cucu))..hihi..alhamdulillah ;-) guess what, now jeans dah size 27 !! yeay !! dah boleh pakai jeans zaman study dulu..terus laju2 bukak robok lame, cari seluar2 lame, basuh before gi bercuti ;-)

Ha..macam mana? anda teruja tak?..ingat ea..segala apa yang kita inginkan,perlulah diusahakan sehingga berjaya.Terutama bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan.Memang pada permulannya agak sukar ...tetapi hasilnya sangat-sangat berbaloi-baloi.Perlu diingatkan, bagi ibu yang menyusu,mereka memerlukan lebih kalori yang tinggi untuk kualiti susu ibu yang lengkap.

Maka tak boleh ambil Cinch Shake shaklee.Set kurus ibu menyusu terdiri daripada ESP,LECITHIN,HERB-LAX,ALFAFA dan OMEGA GUARD.


Ni manfaat produk yang disharing dari sini

LECITHIN

-Bertindak sebagai pembersih salur darah,pengambilan lecithin membantu mengemuksi
 dan memetabolismakan lemak,kolestrol dan trigliserida di dalam tubuh.Pelangsingan
 menghalang obesiti.Pengambilan dalam kuantiti yang banyak dapat mempercepatkan
 pembakaran lemak untuk kesan langsing yang seimbang.

OMEGA GUARD

-Omega guard ialah esential fatty acid,yang diperlukan oleh tubuh kita untuk
  sintesis protien untuk otot & meningkatkan hormon leptin supaya kita tak rasa
  lapar.Mereka yang konsisten dengan omega guard akan sentiasa rasa kenyang je
  Kalau lecithin tu directly menggumpal lemak,omega ni dia indirectly .Seperti
  bertindak balas dengan hormon.

ALFAFA COMPLEX

-Menyingkirkan lemak dan kolestrol-kerana alfafa mengandungi saponin,serat
 yang bertindak seperti span untuk menyerap lemak dan kolestrol.

HERB-LAX

-Merawat masalah sembelit dan melawaskan najis.Merangsang usus untuk lebih cepat
 memproses perkumuhan dan pembersihan najissecara lembutdaripada terus tersimpan
 lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin.Mengempiskan perut dan
 mengurangkan ketegangan perut.

ESP

-Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun badan,memcegah migrain,
 insomnia dan tekanan.Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging,4x ganda telur,
 12x ganda susu,rendah lemak,tiada kolestrol,tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh
 badan.Sangat sesuai untuk mengelakkan gastrik ketika diet.

SHAKLEE sudah berusia 20 tahun di malaysia..InsyaAllah dengan usaha anda sendiri yang konsisten dan juga mengikuti jadual yang akan saya berikan..pasti usaha anda berbuah kan hasil..SELAMAT BERJAYA !!

Berminat untuk mencuba,mengikut BUDGET ANDA?

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,

10 Tip Didik Anak Cemerlang



1.Konsisten dengan peraturan yang ditetapkan kepada anak-anak.

2.Apabila anak bercerita dengan anda,jadilah pendengar yang setia.

3.Bersikap jujur kepada anak.

4.Memperuntukkan masa yang berkualiti untuk bersama anak.

5.Pandanglah anak dengan penuh kasih sayang.

6.Berikan penghargaan setiap kali anak melakukan perbuatan baik (pujian,pelukan,ciuman dan hadiah)

7.Tenangkan anak-anak setiap kali dia memerlukannya.

8.Hargailah permainan kesayangan anak anda.

9.Berbicaralah dengan anak anda.

10.Ajaklah anak anda bersembahyang berjemaah dengan anda.






Salam Sayang,






Sunday, May 12, 2013

Produk:Garlic Shaklee

Salam..hari ini sya nak syer mengenai produk garlic shaklee..Mungkin daripada kita,ada yang tak tahan akan bau bawang putih dan ada juga yang tidak suka akan rasanya yang agak pahit..tapi tahukah anda sesuatu yang pahit itu..adalah ubat?.saya tahu memang agak sukar untuk kita mengambil sesuatu yang pahit itu..begitu sahaja.Oleh sebab itulah suppliment seperti garlic shaklee ini dihasilkan..bertujuan untuk memudahkan kita mengambilnya.

Kalau anda nak tahu,bawang putih terkenal sebagai antibiotik semulajadi. Digunakan turun temurun sebagai bahan masakan seluruh dunia. Memakan bawang putih / garlic segar dapat mengelakkan dari penyakit berjangkit seperti selesema.




"Sebelum ni..saya pernah menonton satu dokumentari di siaran singapura..mengenai rakyat jepun yang majoriti di pulau itu mempunyai usia yang panjang..kerana mengamalkan bawang putih.Tapi saya tak pasti di daerah @ pulau mana.Seingat saya disetiap rumah mempunyai bekalan bawang putih yang banyak.Terutama sekali bawang putih yang telah dijadikan jeruk.Senang cakap,jeruk bawang tu dijadikan sebagai kudapan mereka (kalau kita kerepek dan sebagainya kan?),itu info yang saya dapat dari siaran tersebut"..

Ok,sekarang kita kenali apa itu GARLIC...

ASAL BAU BAWANG PUTIH

Bawang putih / garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan anti-oksidan dan anti-kanser. Dari sinilah asal bau garlic.

 APA PERBEZAAN GARLIC SHAKLEE?

Dibuat daripada baang putih premium, BEBAS racun perosak dan ditanam secara organik di Carlifornia, USA di waktu musim panas.
Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpahaba utk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif.
Perisa herbanya terhasil dari 2 ekstrak herba (rosemary & spearmint). Mengandungi pelbagai vitamin E utk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesananya dalam tubuh kita.
2 tablet garlic Shaklee membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen = 2 ulas garlic segar.

MANFAAT UTAMA :
  1. Mengandungi spearmint - meningkatkan fungsi jantung, sistem penghadaman.
  2. Antibiotik yang selamat dan semulajadi - selamat utk kegunaan jangka panjang utk tingkatkan sisitem imun, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
  3. Menghalang elergi - mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung sensitif, sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis
  4. Mempertingkatkan sistem penghadaman - formula uniknya mampu mengatasi masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik,ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H. pylori bakteria & menghalang ulser gastric.
  5. Stabilkan tekanan darah tinggi - kajian menunjukkan pengambilan 2 -4 tablet garlic akan menurunkan tekanan darah tinggi dengan 8 point.
  6. Detoksifikasi - garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yg akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel2 darah dari kemusnahan dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
  7. Turunkan kolesterol - menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, kurangkan kebekuan darah, meningkatkan HDL, lindungi jantung danmenghalang strok dan penyakit koronari.
  8. Mencegah kanser - bantu mengelakkan dan merawat kanser dgn mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser - Nitrosamine.
  9. Stabilkan glukos - membantu stabilkan glukos dalam badan kita.

CADANGAN PENGAMBILAN

Kesihatan biasa : 2 tablet sehari selepas makan.
Untuk radang dan alergi : 2 kali sehari, 2 tablet setiap kali
Untuk kanser, darah tinggi dan hyperlipidemia : 2-3 kali sehari, 2 tablet setiap kali.


Walaubagaimanapun,bagi sesiapa yang ingin menggunakan cara tradisional..di sini ada beberapa tip:

Sebelum tidur pada waktu malam,sediakan "magic potion":

Cincang atau blender 2 ulas bawang putih segar dan biarkan ia terdedah kepada udara beberapa minit.Sementara anda membasuh papan pencincang atau blender anda.

Mencincang menyebabkan enzim allinase dalam bawang putih terbebas..kumpulkan bawang putih yang telah dicincang di sudu dan menelannya dengan air.

Bawang putih akan travel ke saluran penghadaman di seluruh tubuh badan anda ketika anda tidur serta mengumpulkan dan meneutralkan semua toksin,karsinogen,bakteria merbahaya,kulat,virus,bahan kimia asing sebelum ia merosakkan sel-sel sihat anda.

Menelan bawang putih yang dicincang tidak akan menyebabkan nafas anda berbau..selagi anda tak mengunyah.Anda berus gigi dan bilas mulut anda sebelum anda masuk tidur.

Pada waktu pagi,minum segelas besar air.First anda membuang..anda akan bau bawang putih yang kuat dan anda akan dapati semua bahan2 yang tidak elok di dalam badan telah dihapuskan.

Cubalah,terutama bagi mereka yang mempunyai tabiat makan yang buruk.


sumber:Self Detoxification

Anda berminat untuk mencuba GARLIC SHAKLEE?

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,

Saturday, May 11, 2013

Anemia Ketika Hamil

Salam...hari ni,saya nak share mengenai anemia ketika hamil.Kita sedia maklum,ketika hamil penjagaan untuk kesihatan kita menjadi double kan..almaklumlah,bayi yang dikandung juga memerlukan nutrisi untuk tumbesaran.

Mengikut pengalaman saya sendiri,terutama pada kehamilan akhir (trimester 2 & 3).Memang sangat-sangat memerlukan lebih banyak tenaga dan ketika ini jugalah fasa HB LOW (darah rendah) ataupun anemia mula timbul.Bermacam macam makanan yang disarankan oleh nurse,seperti kerang,hati,jambu batu,ikan bilis dan selainnya dicube.Tetapi,oleh kerana tak konsisten..anemia tetap ada masa sesi next appoinment.



Yang paling tak best he2..kena minum air gula, seingat saya sekali je saya rase air tu.Mungkin ada yang berpendapat apa ada hal kena minum air gula bukan apa pun..he2,yes betul,bukan ada apa2 pun,pada saya bukan pada air gula tu yang merisaukan..tetapi HB saya tu yang still paras rendah..tak naik2.Ada sesetengah wanita hamil yang memandang remeh akan hal ni..mungkin pada mereka,itu semua perkara biasa ketika sesi kehamilan.

Tapi tahukah anda,apakah ynag dimaksudkan dengan ANEMIA itu? dan kesan sekiranya dibiarkan berlarutan? Ok jom bace:

Anemia adalah keadaan dimana berlakunya kekurangan hemoglobin di dalam sel darah merah.Hemoglobin pula merupakan pengangkat zat dan makanan ke seluruh tubuh badan.Bayangkan ea,pengangkat zat kita semakin kurang,macam mana zat dan oksigen nak sampai keseluruh badan kita.Sebab itu bila kita menghadapi anemia,kita akan kekurangan oksigen dan kekurangan tenaga.Jika dibiarkan berlarutan..kemungkinan akan berlakunya komplikasi yang serius seperti kelahiran pramatang.



Mari kita lihat,apa jenis-jenis anemia yang biasa berlaku ketika kehamilan:

1.ANEMIA BERPUNCA DARI KEKURANGAN ZAT BESI

-Anemia jenis ini berlaku apabila badan tidak mempunyai cukup zat besi untuk menghasilkan jumlah hemoglobin yang mengcukupi.Ia merupakan protien dalam sel-sel darah merah dan ia membawa oksigen dari paru-paru ke seluruh badan.

Apabila anemia berlaku disebabkan oleh kekurangan zat besi,darah tidak boleh membawa oksigen yang mencukupi kepada tisu di seluruh badan.

*Punca biasa bagi anemia ketika hamil

2.ANEMIA BERPUNCA DARI KEKURANGAN FOLAT.

-Anemia berpunca daripada kekurangan folat.Folat juga dikenali sebagai asid folik adalah sejenis vitamin B.Badan memerlukan folat untuk menghasilkan sel-sel baru,termasuk sel-sel darah merah yang sihat.

Semasa hamil,wanita perlu folat tambahan.Tetapi.kadang-kadang kita tidak cukup dari diet kita.Apabila ini berlaku,badan tidak boleh membuat sel-sel darah merah yang cukup untuk mengangkat oksigen ke tisu diseluruh tubuh.

*Kekurangan folat boleh menyebabkan beberapa jenis kecacatan kelahiran.



-Boleh diambil bersama-sama vitalea for extra energy


3.ANEMIA BERPUNCA DARI KEKURANGAN VITAMIN B12.

-Anemia berpunca daripada kekurangan B12.badan kita memerlukan vitamin B12 untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat.Wanita yang tidak makan daging,ayam,produk tenusu dan telur.Mempunyai risiko yang lebih tinggi mendapat kekurangan B12,yang boleh menyumbang kepada kecacatan kelahiran.

Semua wanita akan tetap berisiko mengalami anemia..terutama kepada mereka yang:

1.Kehamilan dengan lebih dari satu anak.
2.Kehamilan yang begitu rapat.
3.Sering muntah yang banyak ketika morning sickness.
4.Kehamilan kembar
5.Sering kurang nutrien dalam pemakanan.

Tanda-tanda anemia ketika hamil.

-Pening-pening,kulit,kuku dan bibir pucat,rasa letih @ lemah

Kesan anemia kepada ibu.

-Tumpah darah semasa dan selepas bersalin.
-Tekanan darah tinggi.
-Keguguran.
-Kematian.

Kesan anemia kepada kandungan.

-Kematian janin.
-Kelahiran bayi pra-matang.
-Kelahiran bayi kurang berat badan.

Bagi para ibu hamil yang sukar mendapatkan nutrisi @ zat2 yang cukup..saya sarankan mengambil produk ini,ia mengandungi:

Kesemua MULTI VITAMIN & MULTI MINERAL yang memang sangat-sangat diperlukan oleh ibu hamil.




disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,



Friday, May 10, 2013

Set Mengandung Shaklee ( Trimester 2 & 3 )

Salam..hari nak saya nak syer dengan u'lls set mengandung (Trimester 2 & 3),sebelum ni saya ada post kan mengenai set mengandung tok trimester 1..kalau belum baca klik je sini..tak susah he2.

Ok,untuk set mengandung trimester 2 & 3 ni,cume ditambahkan omega guard sahaja disamping pengambilan set trimester 1 sebelum ni.Semua manfaat yang ada pada set trimester 1,boleh refer pada sini ea..hari ni saya nak cite beberapa slide manfaat OMEGA GUARD dan produk2 yang lain bagi kehamilan peringkat akhir ni..jom,terjah >_<



Mengapakah Omega guard baik di consume semasa kehamilan trimester 2 & 3...




Mengapa kita perlu memilih OMEGA GUARD dari brand lain? just sharing...jom tgk bawah >_<



Nak tahu lagi,apa manfaat omega guard ni? klik sini..Untuk mengetahui manfaat produk lain? sila scrol bawah ea >_<






Ringkasan bagi setiap produk:

VITALEA:Atasi masalah HB LOW (Anemia) bagi ibu mengandung.
B-COMPLEX-Menenangkan dan mengelakkan stress serta keletihan ketika hamil.
OSTEMATRIX-Membantu mengurangkan masalah ibu mengandung seperti sakit-sakit belakang,urat,otot dan saraf,buasir dan sembelit..dan juga untuk lena tidur.
VITAMIN C-Sistem imun untuk melawan jangkitan dan penyakit.


disclaimer

Ingin mendapatkan SET INI dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,

Wednesday, May 8, 2013

Two weeks old-Introduction to Breastfeeding

Pengalaman seperti kita (ibu-ibu breastfeeding) >_< ..sangat cute..



 breastfeeding:

Step 1: Baby appears hungry
          : Bayi lapar

Step 2: Position the baby in the cross hold, football hold or lay facing the baby
          : Posisi bayi sama ada cross hold,football hold atau posisi menghadap.

Step 3: The baby opens her mouth in a wide and polite way, the tongue covering the lower gumline.    She may look at you in an adoring way with those huge trusting beautiful blue eyes.
          : Bayi membuka mulut dengan luas dan sopan lidah yang meliputi gumline yang lebih rendah.
            dia mungkin melihat anda dengan begitu mengasyikkan.

Step 4: Pinch the areola and gently guide it into the baby’s mouth.
          : Picit perlahan lahan aerola ke dalam mulut bayi.

Step 5: The baby sucks. The baby sucks really freaking hard, as hard as one of those hot tub drains that can kill you it sucks so hard.
          : Bayi menghisap dengan begitu kuat ..sehingga terasa sakitnya.

Step 6: Scream in pain
          : Menjerit dalam kesakitan.

Step 7: The baby startles, simultaneously biting down and jerking her head back before letting go in order to scream like a caged bobcat and frantically stuff her hands in her mouth because you are such a nipple wuss she is starving to death.

Step 8: Repeat from Step 1.

Translate mengikut pemahaman saya ea..just sharing >_<


Sunday, May 5, 2013

Set Mengandung Shaklee (Trimester 1)

Salam..hari ni saya nk syer set mengandung untuk trimester 1..mengapa kita perlu suppliment pada peringkat awal kehamilan ini??..Ini adalah kerana,ketika ini kita akan mengalami perubahan hormon yang sangat ketara sekali..

Kemungkinan ada sesetengah para ibu yang mengalami "morning sickness" yang sangat teruk,mengalami lesu-lesu badan ataupun keletihan melampau..dengan pengambilan suppliment ini..ia akan membantu kita sedikit sebanyak untuk mengatasi simptom2 tersebut.

Mari kita lihat apakah produk yang ada dan fungsinya kepada ibu mengandung:



(1) Vita-Lea Iron Formula -1 biji sehari

Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

(2) Vitamin B Compleks - 1 biji sehari

B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

(3) Vitamin C - 1 biji sehari (out of stock)/replace chewable vita c

Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

(4) OsteMatrix(calcium magnesium) - 4 biji sehari

Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

Banyak sangat2 manfaat Set mengandung ni kan?..berminat jangan lupe ea >_<

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,



Saturday, May 4, 2013

FAQ Tentang VIVIX

Sempena promosi bulan Mei ni,apa kata kita sama sama mengenali vivix yang popular dengan jolokan tonik awet muda.


Jom,kita kenali vivix ini dengan Frequently Asked Question nya..

Q:Apa itu VIVIX?

A:VIVIX adalah satu penemuan revolusi baru dalam pemakanan polifenol.vivix mengandungi satu campuran botanikal eksklusif ,hebat dan paten tertunda.Kajian menunjukkan bahawa ramuan botanikal di dalam vivix dapat menggalakkan rangsangan penuaan sel yang sihat.

Q:Siapa yang memerlukan vivix?

A:Orang dewasa yang ingin mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi,yang terdapat di dalam bahan-bahan botanikal dalam diet seharian mereka.
*Vivix is not recommended for pregnant or lactating women, or anyone younger than 18 years old.

Q:Bolehkah menggunakan vivix dengan suppliment lain?

A:vivix boleh digunakan dengan semua produk shaklee yang lain.Vivix melengkapi Program Family Wellness yang terdiri daripada Vita-Lea,Sustained Release Vitamin C,B-Complex,Energizing Soy Protien,NutriFeron dan Omega Guard sebagai satu tambahan harian yang hebat untuk pilihan gaya hidup yang sihat.Nutrien-nutrien penting dalam supplimen shaklee bersama dengan polifenol yang terdapat didalam vivix memberi sokongan spekrum penuh ke arah pelan kesihatan dan gaya hidup yang lebih sihat.

Q:Apa yang menjadikan anggur Muscadine berbeza daripada anggur yang biasa?

A:Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang palig jarang ditemui,paling mujarab,dengan profil unik polifenol yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan.Tidak seperti anggur lain,anggur muscadine dibanggakan dengan keunggulan kepekatan ellagitannins dan asid ellagic yang apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine lain,akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa besar.

*Anggur Muscadine juga boleh hidup di dalam persekitaran yang mencabar kerana profil fenoliknya menyediakan perlindungan tambahan terhadap bakteria,kulat,yis,kemarau,lembapan lebihan,dan suhu keterlaluan,manakala anggur lain adalah lebih lemah dalam persekitaran sebegitu.

Q:Apakah POLIFENOL?

A:Polifenol adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan sekumpulan fitonutrien yang mempunyai kaedah antioksidan dan berpotensi memberi kesan dalam perlindungan terhadap penuaan selular.Malah,kajian menunjukkan bahawa polifenol mungkin menimbulkan pelbagai kesan biologi sekaligus memberi ketahanan dan penambahbaikan terhadap tahap kesihatan manusia.

Q:Apakah RESVERATROL?

A:Resveratrol adalah sebatian antioksidan semulajadiyang terdapat dalam sesetengah tumbuhan,biji benih dan buah buahan termasuk anggur dan produk dari anggur.Resveratrol adalah polifenol yang telah didapati berpotensi meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan dalam kajian makmal dari seluruh dunia.Disamping itu,kajian telah menunjukkan bahawa resveratrol boleh melambatkan penuaan selular dan boleh mengaktifkan pengawalselia genetik jangka hayat selular yang lebih panjang,yang mungkin mempunyai kesan positif terhadap DNA,kesihatan selular,dan kadar metabolisme.

Q:Berapa banyak resveratrol tersedia dalam VIVIX?

A:Vivix menyediakan 100mg resveratrol setiap hidangan.Ekstrak resveratrol mempunyai kandungan resveratrol semulajadi sebanyak 98%,dan jumlah resveratrol dalam vivix adalah berpandukan oleh kajian saintifik terbaru yang dijalankan.Vivix adalah menjangkaui resveratrol kerana ia menggabungkan  polifenol tambahan yang diperolehi dari anggur muscadine.Kajian makmal mendapati bahawa campuran yang masih menunggu kelulusan paten ini adalah 10 kali lebih berkuasa dari resveratrol.

Q:Adakah vivix produk antioksidan?

A:Vivix mempunyai bahan-bahan polifenol yang telah terbukti dalam makmal memberi kesan positif terhadap 4 kunci mekanisme penuaan selular.Oleh itu,ia sebenarnya lebih dari menyediakan sokongan antioksidan. 

Q:Bilakah waktu sesuai untuk ambil vivix?

A:Vivix sesuai diambil 1 sudu teh setiap hari,sebaik-baiknya selepas makan (seperti sarapan/makan tengah hari).Goncang sebelum minum.

Q:Boleh ke diambil lebih 1 sudu teh setiap hari?

A:Vivix mengandungi campuran resveratrol dan phytonutrient proprietari.Campuran phytonutrient ini menggunakan sifat antioksida yang kuat pada anggur Muscadine yang unik dan terbukti 10x lebih berkuasa dalam melambatkan mekanisme utama penuaan selular berbanding resveratrol tunggal.Jadi, tak perlu diambil lebih dari saranan.

Q:Vivix adalah minuman jus dan apa perbezaannya berbanding dengan produk yang dijual hari ini?

A:Tidak,vivix adalah eksklusif dan toniknye yang pekat dihasilkan dari resveratrol dan ekstrak polifenol yang dicipta dari anggur semulajadi dan ditambahkan dengan kromosom.Ini adalah gabungan yang sangat unik polifenol termasuk bahan-bahan yang telah ditunjukkan dalam kajian makmal untuk melawan mekanisme utama selular aging.Satu hidangan vivix bersamaan dengan 100 jumlah resveratrol yang terdapat dalam 100 gelas wain.

Q:Adakah vivix mengandungi alkohol?

A:Vivix tidak mengandungi alkohol.

*Disahkan HALAL oleh Islamic Services Of America (ISA).

 Q:Berapakah jangka hayat vivix?

A:Hanya 9 bulan.

Q:Mengapakah vivix perlu disimpan di dalam rpeti sejuk,setelah dibuka?

A:Kerana vivix merupakan satu produk botanikal semulajadi,penyimpanannya di dalam peti sejuk adalah untuk mngekalkan kesegaran optimum,warna dan kesan polifenol yang maksimum yang terdapat di dalam produk.

Penyimpanan produk yang belum dibuka di dalam peti sejuk juga dapat mengekalkan mutu dan kualitinya.

Dah baca habis dah? bagus kan vivix ni..banyak manfaatnya..apa lagi,cepat2 PM saya untuk promosi giler2 bulan ni..buy 6 FREE 1.

@ Membership FREE
@ Cash Back in Jun
@ FREE 1 botol vivix berharga RM475

DAN boleh juga beli ngan saya 1,2 @ berapa2 jek..harga tetap TERBAIK.

RETAIL PRICE:RM475
PROMOSI BULAN NI:RM4XX
HARGA SAYA:RMXXX

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,






Thursday, May 2, 2013

Testimoni:Vivix (sakit lutut hilang dalam masa sebulan setengah)

Salam bulan ni promosi VIVIX buy 6 free 1..so,hari ni saya nak syer testimoni mak mentua kak ija ramli yang sakit lutut dan disebabkan faktor umur..berjaya pulih dengan ikhtiar beliau dan suami dan juga dengan izin Allah dalam masa sebulan setengah..jom bace

 Ini cerita suami beliau,

"Setiap kali balik kampung,mak memang sentiasa ceria menyambut kami sekeluarga balik,macam-macam dibuat dan dimasak nak melayan cucu yang makin lama makin aktif menyediakan bilik tidur untuk kami berehat...alhamdulillah sayang betul mak ada anak-anak dan cucu-cucunya...

Tapi lama kelamaan nampak sikit perubahan disebalik wajah yang sentiasa ceria dan tersenyum,kadang-kadang terkeluar dimulutnya "mak tak berapa larat la nak naik tangga ke atas lutut sakit,cekang beluting (bahasa kampung di perlis,cekang betis)".So.takpelah kami naik atas mengemas sendiri ,tiada masalah sebenarnya memang kami tak nak menyusahkan mak.

Sekali lagi bila dia mendukung cucunya "tok tak boleh angkat lama-lama cucu oiii sat lagi kebaih tangan lutut semua"kata mak.Dalam hati saya dulu releks je angkat,sekarang ni lain macam pulak ermm.Takpelah mungkin sebab faktor umur kot...lagi pun cucu dia pun makin lama makin besar memang lah tak larat.Saya sendiri pun kadang-kadang letih.hehehe

Satu hari ternampak mak tengah sembahyang atas kerusi,aikk bila masa plak sembahyang atas kerusi ni,teruk juga ke sakit lutut dia?..Lepas je sembahyang terus interview mak."Lama dah ka semayang atas kerusi?sakit sangat ke lutut?jatuh ka?" macam macam soalan yang saya tanya macam peluru berpandu.Mak senyum je sambil explain satu persatu.Dah lama rupanya dia sakit cuma tak tunjuk sangat tapi sejak dua menjak ni makin teruk sakit kadang-kadang sampai nak kebas separuh badan,lutut pun tak boleh bengkok time nak sujud.Aduhhh tersentak jugak time tu,masakan supermak
saya yang power ni kehulu kehilir dengan senjata peperangan (senduk dan penyapu) tiba-tiba kurang sihat.Macam macam jugak lah mak minum dan makan tapi sama jugak.Walaupun sakit tapi mak masih senyum.Susahlah nak tengok dia mengeluh penat ke atau sakit ke.

Balik ke KL saya kaji sikit tentang vivix dan kebaikan nya memandangkan isteri saya dah joint shaklee dan shaklee ada satu produk yang namanya vivix.Setelah mengoogle  saya terjumpa tentang cara vivix ni bertindak.

1.Mempertahankan sel (cell defence)


2.Memberi tenaga kepada sel (cell energy)


3.Memperbaiki sel (cell repair)


4.Meningkatkan prestasi sel (cell performance)



 So,saya terpikir kalau yang jenis macam ni mesti sesuai sangat sebab selalunya orang yang berumur sel-sel makin kurang dan performance tak macam anak dara umur 17tahun ye tak?Masalahnya vivix ni mahal le pulak.Setelah berbincang dengan isteri,dia pun setuju try sajalah duit boleh cari tapi kalau mak?

Tanpa lengah lagi dengan semangat membara bak api gunung berapi saya menghadiahkan mak dengan sebotol vivix.Sekali dia tanya saya balik "apa benda ni hang nak bagi kat aku ni,makan pula satu sudu kecik saja,berkesan ka?".Try dulu mak jangan lupa baca bismillah,niat kita nak berubat kalau Allah izin mak baik kami dah cukup gembira,boleh solat tanpa guna kerusi pun kira dah syukur lah"kata saya.Minggu ke dua lepas dia minum,saya follow up,macam doktor plak kan..tanya dia
alhamdulillah ada kesan positif dia rasa ok sikit tapi still sembahyang atas kerusi.Lepas sebulan setengah rasanya balik semula kampung melawat mak dan abah.alhamdulillah syukur sangat dia kata,dia dah boleh sembahyang tanpa kerusi kebas-kebas pun dah kurang,dengan cucu bukan main ligat lagi mengejar cucu yang tak reti nak duduk diam.Diam-diam saya mengalirkan air mata kegembiraan.Walaupun pengorbanan saya tak sama dengan mak yang membesarkan saya sekurang-kurangnya dapatlah jugak tolong dia walaupun sedikit.Siapa yang tak gembira boleh bantu orang kan?

Itu dia perkongsian yang diberikan oleh suami kak ija ramli..saya mengikuti kisah ni juga..rase nak menitis air mata ,rasa sangat terharu..saya juga seorang ibu dan juga anak sudah pasti saya memahami perasaan mereka.

Yang pasti,kesihatan ibu bapalah yang sangat sangat kita perlu titik beratkan..

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,












Advanced Joint Health Tablet-Buku Produk







GET IT NOW !!








Produk:Advanced Joint Health Tablet (Q & A)




Q:Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A:Shaklee Advanced Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan,yang dapat menyokong pergerakan,kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat.Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

Q:Siapakah yang memerlukamn khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A:Lelaki & wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka.Orang muda yang mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q:Apakah ekstrak jagung?
A:Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glukosamina yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan.Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melicinkan sesendi.Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligamen.Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendidan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa yang panjang.

Q:Apakah Boswellia?
A:Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata.Bahan aktif utama ekstrak Boswellia Serrata ialah asid boswelik (AKBA,asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q:Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A:Ekstrak Boswellia Proprietari yang digunakan di dalam shaklee Advanced Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi mengandungi juga unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkait rapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja.Tambahan pula,ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q:Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan Ostematrix pada masa yang sama?
A:Boleh,tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedia-dua produk yang dapat menyokong kesihatan sendi anda.Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder &Vivix bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet.

Q:Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A:Untuk hasil yang terbaik,ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu 2 tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q:Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A:Shaklee Advance Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral (ditelan).Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh menganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik  jika diambil secara berasingan.

Q:Mengapa produk tersebut mengandungi vitamin C?
A:Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% vitamin C kerana ia merupakan nutrien penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q:Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink,copper dan mangan?
A:Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang nilai 10% mineral surih zink,copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q:Adakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasas sayur-sayuran?
A:Ya

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,