dropdown menu!

Monday, September 30, 2013

Sebab Mengapa Haid Anda Lewat

Kita sebagai seorang wanita pasti risau sekiranya lewat didatangi haid.Bagi kita yang sudah berkahwin,mungkin beranggapan bahawa lewat datang haid adalah disebabkan kehamilan.Tetapi,ia bukanlah satu-satunya sebab mengapa haid anda lewat.Kemungkinan punca lewat datang haid adalah seperti di bawah:

1.TEKANAN

Tekanan dalam bentuk fizikal atau emosi boleh mempengaruhi hormon kita dan seterusnya kedatangan haid ,Apabila kita stress,maka badan akan menghasilkan hormon stress yang boleh mengganggu evolusi dan seterusnya memberhentikan haid kita.

2.MASALAH KESIHATAN

Sakit secara tiba-tiba seperti demam panas,menjalani pembedahan ataupun sakit yang memerlukan rawatan intensif akan memberikan tekanan fizikal terhadap badan dan akan mengganggu kedatangan haid kita.

3.UBATAN

Mungkin anda baru mencuba jamu,ataupun intensif untuk menguruskan badan,Jika ya,kemungkinan besar ia adalah punca anda lewat datang haid.

4.BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN

Hormon Prolaktin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan kedatangan haid kita lewat.Sekiranya,merasa seperti susu keluar dari puting payudara atau pening kepala,berjumpalah dengan doktor kerana kemungkinan besar kita mengalami masalah hyperprolatinemia.

5.MENYUSU BADAN

Memang kebanyakan ibu menyusu secara eksklusif akan tidak datang bulan mungkin selama berbulan-bulan.

6.MASALAH TIRIOD

Berdebar-debar,rasa panas dan kekurangan berat badan secara mendadak mungkin tanda-tanda akan menghidap penyakit tiriod.Hendaklah terus berjumpa doktor sekiranya berlaku symptom di atas dan diiringi dengan lewat kedatangan haid ataupun hanya keluar sedikit.

7.KEGEMUKAN

Berlebihan lemak dalam badan boleh memberikan ketidak seimbangan hormon dalam badan,kerana ia menjadi tempat menyimpan hormon estrogen.Berlebihan hormon estrogen akan menyebabkan haid kita terganggu dan menjadi punca lewat kedatangan haid.Jadi,cubalah untuk mengurangkan 10% berat badan dan kemungkinan besar haid akan kembali normal.

8.TERLALU KURUS

Tidak cukup lemak dalam badan juga akan menjadi faktor lewat kedatangan haid.

9.TERSILAP KIRA

Masalah ini juga kerap terjadi.Dikatakan 40% wanita gagal mengingati dengan tepat tarikh sebenar haid mereka.Asal ia dalam kitaran 21-35 hari ia ada;ah normal.Pastikan buat catatan dalam nota..

10.MONOPAUS

Bagi mereka yang lewat 40an,mengalami haid yang semakin sedikit dan jarang-jarang adalah salah satu tanda monopaus.Berjumpa doktor untuk membuat pemeriksaan,ujian darah atau pap smear.

11.PENCEGAH KEHAMILAN

Sekiranya anda baru-baru ini mengambil hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon, ia adalah sebab mengapa haid anda lewat datang. Alat pencegah hamil berhormon menghalang ovulasi terjadi seterusnya kedatangan haid. Jadi jangan risau!

12.Hamil

Akhirnya, sebab mengapa anda lewat haid adalah kerana anda hamil!... Ujian air kencing dengan mudah dapat memberikan pengesahan.

Semoga manfaat..



Salam Sayang,



Sunday, September 29, 2013

Doa Ibu Menyusu

 Assalammualaikum..

Setiap apa yang kita inginkan atau mahu..bukan sekadar berusaha sahaja.Tapi ia juga perlu diiringi dengan doa.Ingin kan ank? perlu juga berdoa,ingin kurus,juga perlu berdoa.Suppliment atau pun ubat yang kita ambil untuk melalui proses ingin anak itu adalah sekadar perantara sahaja.Moga doa ini bermanfaat..



Salam Sayang,

Cinch Energy Tea Mix Sekat Selera Makan

Assalammualaikum...

Memang agak sukar,sekiranya tabiat kita iaitu asyik hendak mengunyah di setiap masa dibuang.Apabila,kesan daripada tabiat itu sudah mula menunjukkan tanda-tanda iaitu BOROI,BUNCIT,GEMUK dan sebagainya.Masa inilah,kita mula bertindak untuk menghentikan tabiat tersebut dan mencari produk untuk mengatasi masalah yang setelah kian lama sebati di dalam diri tu.

Mujurlah,di Shaklee ada produk yang akan membantu permasalahan tersebut iaitu Cinch energy tea mix.


Cinch tea ini terdiri daripada:

TEH PUTIH,HIJAU dan MERAH

1.Ia selamat,peningkatan tenaga semulajadi.Di minum secara panas atau sejuk.
2.Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
3.Peningkatan tenaga segera.
4.Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan.

Kebaikan dan khasiat TEH PUTIH,MERAH dan HIJAU

1.Rendah kandungan kafein (TEH PUTIH)
2.Tinggi antioksida
3.Mencegah kanser
4.Bantu rendahkan tekanan darah tinggi
5.Mengurangkan kolestrol
6.Melindungi jantung dan peredaran darah
7.Menguatkan tulang
8.Antibakteria
9.Menggalakkan kulit yang cantik
10.Mengurangkan gula dalam darah.
11.Meningkatkan metabolisma
12.Baik untuk pencernaan
13.Bantu lawan penyakit

Cinch ini memang berkesan untuk kurangkan perasaan hendak mengunyah.Ia juga dijadikan kita alert dan energetic.

Ibu menyusu,sekiranya dah biasa minum teh/kopi boleh sahaja minum Cinch ini.

Tetapi,ada beberapa orang yang merasai kesan bila minum cinch ini iaitu rasa berdebar-debar di jantung,sebab cinch tea meningkatkan heart rate untuk mereka yang:

-Ambil pil perancang
-Makan ubat asma
-Ambik antibiotik
-Ambil pil yang ada unsur estrogen


disclaimer
 
Ingin mendapatkan PRODUK INI dengan harga yang istimewa :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,
 





Tip Gaya Hidup Sihat Cara Hinohara

Assalammualaikum...

Hari ni,saya ingin berkongsi satu artikel yang saya baca iaitu mengenai tip gaya hidup sihat cara hinohara.Anda pasti tertanya-tanya kan? siapa dia itu hinohara,sehinggakan tip gaya hidup beliau dijadikan panduan...tanpa membuang masa,jom,kita kenali beliau..

Nama sebenar beliau ialah Dr Shigeaki Hinohara dan berasal dari jepun.Menariknya tentang beliau ini adalah,beliau masih lagi berusia panjang iaitu berusia 101 tahun dan telah berkhidmat sebagai doktor dan pengajar perubatan selama 97tahun..anda bayangkan 97tahun,sangat lama kan?.dan paling menakjubkan adalah,beliau merupakan doktor yang telah berkhidmat terlalu lama di dunia.Beliau juga,telah banyak memberi  khidmat nasihat dan petua tentang gaya hidup sihat.Semua petua dan nasihat beliau itu telah termuat dalam 150 buah buku yang telah ditulisnya sejak berumur 75tahun,termasuk buku terkenal yang berjudul "LIVING LONG,LIVING GOOD" yang telah berjaya dijual lebih daripada 1.2 juta salinan.


Antara 15 petua atau tip dan pemikiran beliau bagi mengamalkan cara hidup sihat dan seterusnya panjang umur adalah:

1.Tenaga datang daripada rasa bahagia atau seronok bukannya dari makanan yang baik atau tidur yang banyak.Bayangkan semasa zaman kanak-kanak,kita seronok bermain sehinggakan lupa hendak makan dan minum.Keadaan seperti ini juga boleh diguna oleh orang dewasa .Jangan bebankan diri kita dengan peraturan-peraturan yang ketat dan banyak,seperti masa tertentu untuk makan tengahari dan lain-lain..sehingga tidak ada fleksibiliti.

2.Semua orang yang panjang umur tidak kira bangsa,jantina,umur,agama dan sebagainya .Selalunya berkongsi satu perkara iaitu TIDAK GEMUK dan mempunyai berat badan yang ideal.

Bagi menjaga berat badan,BELIAU mengamalkan cara pemakanan berikut:

SARAPAN PAGI

Minum kopi,segelas susu dan sedikit jus oren dengan campuran sedikit minyak zaitun.Minyak zaitun sangat baik untuk arteri dan kulit yang sihat.

MAKAN TENGAHARI

Susu dan beberapa keping cookies,atau tidak makan langsung kalau dia terlalu sibuk dengan kerja.Dia tidak pernah rasa lapar kerana fokusnya hanya pada kerjanya.

MAKAN MALAM

Sayur sayuran,sedikit ikan dan nasi dan 2 kali seminggu dia akan makan lebih kurang 100g daging tanpa lemak.

3.Selalu buat perancangan awal bagi jadual kerja dan aktiviti harian untuk tempoh setahun,bagi memastikan jadual kerja yang sistematik,licin dan tidak ada satu aktiviti pun yang tinggal.

4.Tidak pperlu bersara awal.sekiranya,masih lagi mampu bekerja,jika hendak bersara..bersaralah ketika berusia 65tahun.

5.Kongsi apa yang anda tahu dengan orang lain,samada dengan mengajar,menulis memberi kursus dan sebagainya.

6.Apabila anda sakit dan doktor ada mengesyorkan supaya dibuat pembedahan,anda tanya doktor tersebut sama ada dia akan mengesyorkan yang serupa kepada anak dan juga isterinya.

Doktor tidak mampu mengubati dan menyembuhkan setiap orang.Jadi,kenapa kita perlu melalui kesakitan pembedahan tersebut.

Beliau percaya bahawa,terapi muzik dan terapi haiwan sangat membantu berbanding pembedahan.

7.Untuk sentiasa sihat,selalulah menggunakan tangga dan bawa barang-barang sendiri.Langkah setiap 2 mata tangga dapat membantu pergerakan otot yang sihat.


8. Inspirasi Dr. Hinohara ialah puisi Robert Browning “Abt Vogler“. Dia berkata: “It encourages us to make big art, not small scribbles. It says to try to draw a circle so huge that there is no way we can finish it while we are alive. All we see is an arch; the rest is beyond our vision but it is there in the distance.

9. Kesakitan adalah misteri dan rasa seronok adalah cara terbaik untuk melupakan kesakitan. Contohnya, kanak-kanak yang sakit gigi, apabila kita bermain “game” yang disukai bersamanya, ia akan cepat melupakan kesakitannya kerana leka dan seronok bermain. Serupa juga bagi orang dewasa, lakukan sesuatu yang menyeronokkan dan membahagiakan supaya kesakitan yang ditanggung tidak terasa.

10. Jangan terlalu terpesona dengan sesuatu benda yang anda lihat kerana benda tersebut tidak boleh anda bawa ke tempat baru.

11. Hospital mestilah direkabentuk dan bersedia untuk menerima pesakit dan mangsa bencana alam yang tidak dijangka.

12. Sains sahaja tidak dapat mengubat, menyembuh atau membantu manusia. Sains hanya dapat menyatukan semua pakar perubatan untuk bekerjasama tetapi sakit ditanggung oleh individu. Setiap orang adalah unik dan penyakit adalah berkait rapat dengan hati nurani masing-masing. Bagi mengetahui sakit seseorang dan ingin membantunya, doktor bukan sahaja memberi ubat tetapi juga perlu gunakan seni merawat pesakit supaya pesakit rasa selesa dan selamat, dan ini dapat membantu memulihkan penyakit dengan cepat.

13. Kehidupan penuh dengan peristiwa yang kadang-kadang tidak dijangka atau disangka, jadi hadapilah dengan sebaik-baiknya.

14. Cari idola atau seseorang yang boleh dijadikan contoh atau ikutan, dan tetapkan matlamat dengan tempoh masa tertentu untuk mencapai kejayaan sebagaimana yang telah dicapai oleh idola tersebut. Seboleh-bolehnya cuba capai kejayaan yang lebih baik daripada apa yang telah dicapai oleh idola anda.

15. Dr. Hinohara seronok hidup lama. Sehingga umur 60 tahun, beliau menumpukan kehidupannya terhadap keluarga dan kerjayanya dengan bekerja keras untuk mencapai cita-citanya. Selepas umur 60 tahun, beliau mula menumpukan kehidupannya terhadap kerja-kerja kebajikan dalam masyarakat sebagai sukarelawan. Pada umur yang lanjut, beliau masih seronok melakukan kerja-kerja amal 18 jam sehari dan 7 hari seminggu. Ini bermakna, seluruh sisa-sia hidupnya hanya untuk kerja-kerja amal.

Semoga bermanfaat dan hidup kita lebih sihat dan bahagia :)


Salam sayang,








Produk:Vita-lea Iron Formula Shaklee

Vita-Lea® Iron Formula
Multi vitamin & Multi mineral

Multi yang Hebat

Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik Shaklee yang mampu dibeli.  Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea mampu:
 
•    Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.*
•    Mengandungi beta karotena yang membantu dalam
      mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan
      tisu.
•    Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D
      untuk kesihatan tulang dan gigi.
•    Biotin dan asid pantotenik membantu untuk
      memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
•    Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah
      merah.*

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.
Tiada tambahan perasa tiruan, pemanis, bahan pewarna atau pengawet.



Perbezaan Shaklee

-Ia disokong oleh 7 kajian klinikal
-Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera didalam perut dan memudahkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting
-Vita-Lea menjalani lebih daripada 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan ketulenan dan potensi produk


disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,



Shaklee Omega Guard-Promosi Feb 2013

Assalammualaikum..

Untuk PROMOSI HEBAT bulan Februari ini..Shaklee telah memberi pengumuman..produk OMEGA GUARD adalah produk yang terpilih untuk bulan ini...sangat sangat suke,nak tahu kenapa?..bab OMEGA GUARD banyak KEISTIMEWAANNYA berbanding yang lain..nak tahu apa dia?jom bace


                                                         BUY 6 FREE 1



Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.




Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

Dan ini ada extra info tentang Omega Guard: 
Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan TIDAK BOLEH diperbuat oleh badan kita . Kebanyakan ORANG TAK MENDAPAT CUKUP omega-3, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3. 



Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA. ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. 


  Untuk makluman anda...Omega Guard Shaklee ada .. DHA, EPA, ALA… bagus untuk mereka yang mengalami DARAH TINGGI, KOLESTROL TINGGI, DIABETES.


Ok.mari kita tengok apa tugas tugas DHA dan EPA ni :

DHA

-Mencegah radang sendi
-Mencegah asma
-Meningkatkan daya seks
-Mengelakkan kanser payudara,usus,pankreas dan prostat
-Mencegah penyakit kulit
-Mengelakkan migrain,rasa kebas dianggota badan serta kesejukan pada kaki dan tangan

EPA

-Mencegah kanser
-Mencegah pembekuan darah
-Mencegah pembekuan lemak dalam darah
-Mencegah kadar kolestrol berlebihan
-Mencegah penyakit jantung
-Mencegah tekanan perasaan
-Mencegah tekanan darah tinggi

PRODUK INI SANGAT2 SESUAI SEKIRANYA ANDA:

-Ada penyakit asma dan lelah bab omega ini berperanan mengelakkan kesejukan
-Mempunyai penyakit gout kerana omega mengelakkan inflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga jaga supaya bengkak itu tidak membesar
-Ada penyakit kulit seperti alahan seafood,resdung,ekzema dan gegata
-Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
-Penghidap kanser
-Ingin meningkatkan daya tumpuan
-Mengalami sakit dan keradangan sendi
-Mengalami kebas kebas 

 
Ni adalah perbezaan OMEGA GUARD SHAKLEE dengan yang lain :


Nampak Tak? BEST kan? banyak manfaat yang kita dapat kalau kita amalkan OMEGA GUARD ni.. lau nak beli SATU pun boleh tetap ada SPECIAL PRICE ea.

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,

Friday, September 27, 2013

Saya,Breastfeeding Dan Shaklee


Saya Mama Taqin pengedar sah produk shaklee.Saya juga pengguna produk shaklee terutama "SET BREASTFEEDING iaitu SET 3M" dan sangat berpuas hati dengan keberkesanannnya,sehingga kini saya masih lagi mampu menyusukan bayi saya yang berusia 1 tahun 3 bulan tanpa sebarang masalah..alhamdulillah..Atas dorongan ingin berkongsi kebaikan dengan komuniti luar..maka,terbina la blog ini :).

PENGALAMAN  SAYA
==================

Ini sedikit cerita mengenai saya,breasfeeding dan Shaklee.Seperti para ibu di luar sana,saya juga  ingin memberikan yang terbaik kepada anak saya ketika sesi penyusuan…di samping inginkan lebih kecergasan dan sihat maka saya pilih SHAKLEE sebagai supplement  saya.Pada permulaan,saya seperti orang lain jugak..berfikir-fikir,adakah berbaloi sekiranya saya mengambil set ini,walaupun dalam hati ketika itu,meluap-luap sangat ingin mencuba.

Jadi,saya google cari seberapa banyak info mengenai produk ini terutama mengenai sejarah tentang penubuhannya,berapa  lama  syarikat ini bertahan (ni untuk memastikan bahawa,produk ini masih relevan dan sangat bagus kualitinya),sijil halal (paling penting),KKM dan detail-detail lain.Hasil pencarian itu,adalah seperti gambar di bawah (contoh):





Kemudian saya search pula mengenai testimoni untuk set breasfeeding ini.Memang menakjubkan,sangat ramai yang sudah mencuba dan rata-rata yang telah mencuba memberi feedback yang sangat positif.Dengan keyakinan yang sangat kuat dan bukti yang jelas.Maka,jadilah saya sebagai pengguna produk ini.

Alhamdulillah,setelah saya mencuba set 3M ini sendiri..maka,terbuktilah apa yang diceritakan oleh testimoni  itu adalah benar sama sekali.Sebelum pengambilan produk ini,saya memang rasa teramat-amat letih oleh dek kerana tidur yang tidak menentu dan juga anak yang sering sahaja nak melekat sahaja (mengempeng) dan anak juga tidur kejap-kejap.Oleh kerana faktor tersebut,jadilah saya seorang yang stress,lemah,lesu dan kurang bertenaga.

Setelah beberapa bulan..saya mengambil set ini,tidur saya semakin lena,anak saya pula kurang meragam dan yang paling best nyenyak tidur hingga ke pagi ..dan yang paling penting,suami  tak de la tengok lg muka yang layu je semacam haha.Paling ketara,sistem pelawasan semakin lancar..kalau tidak berhari-hari tak membuang..Apa yang best tentang produk ini adalah ia memberi  kesemua vitamin perlu kepada ibu menyusu..ia merangkumi  vitalea,b-complex,ostematrix,esp,alfafa dan vita c.


Setelah mendapat manfaat yang  ketara dari pengambilan produk shaklee.Kini, dengan rasminya saya adalah pengedar sah Shaklee anda. 


Bagi pembaca semua..apa yang penting di sini,saya ingin tekankan.. apa yang penting bagi saya adalah kepuasan pengguna di atas segala perkhidmatan yang saya berikan dan juga konsultasi berterusan kepada pengguna yang membeli produk dari saya.Oleh sebab itu,saya akan cuba sedaya upaya memberikan konsultasi yang terbaik kepada bakal pelanggan/pelanggan saya dan memberi pelbagai maklumat yang berinformasi untuk rujukan dan panduan bersama.

Tambahan pula,saya menceburkan diri dalam bidang ini adalah untuk jangka masa yang panjang..Anda tak perlu risau sekiranya saya "hilang" secara tiba-tiba.Pengguna yang tidak puas hati dengan perkhidmtan yang diberikan akan merosakkan reputasi saya.

Terima kasih,kerana membaca :)

Ingin mengenali saya dengan lebih dekat-->>Nurul Zin
Sila singgah ke kedai saya di sini-->>Naturalvitamin.Com
Ada sebarang persoalan -->> nurul.mohamadzin@gmail.com





Selamat Bersuppliment,

Saturday, September 21, 2013

Kenali Multivitamin dan Multivitamin Shaklee

Kenali Multivitamin Dan Multivitamin Shaklee yang Terbaik Antara Yang Terbaik

FUNGSI MULTIVITAMIN

1.Menyeimbangkan kekimian badan.
2.Menampung kekurangan diet yang kecil.
3.Membolehkan penggunaan makanan yang lebih baik.
4.Ia merupakan titik permulaan yang baik bagi mana-mana program pemakanan.
5.Memberikan insurans pemakanan bagi hari-hari yang anda tidak makan dengan betul.

PANDUAN MEMILIH MULTIVITAMIN

1.Boleh memperbaiki keseluruhan kesihatan dengan ketara.
2.Makanan tambahan "MULTI" yang baik harus mengandungi 12 vitamin yang tersenarai dalam US RDA serta 7 mineral lain.
3.Bekalan harian yang disyorkan harus mengandungi sekurang-kurangnya 100% peruntukan US RDA bagi vitamin-vitamin.
4.Manakala kalsium,fosforus dan magnesium harus dalam amaun yang kurang daripada 100%.Ini disebabkan ianya mineral yang sangat besar dan sukar dijadikan tablet.Sebutir tablet yang mengandungi 100% peruntukan US RDA bagi mineral-mineral tersebut telah
dimampat ketat hingga tidak mudah larut.
5.Salah satu cara menyingkirkan terlampau banyak "MULTI" ialah dengan memeriksa kandungan biotin dan asid foliknya.Kesemua ini adalah vitamin yang mahal dan sering ditinggalkan dalam tablet yang lebih murah.Jadi,pilihan anda harus menawarkan 100% dari peruntukan US RDA bagi vitamin-vitamin ini.

DiShaklee semua point-point untuk memilih multivitamin yang terbaik ada pada produk kami iaitu VITA-LEA IRON FORMULA..ia juga merupakan multivitamin yang pertama dan juga tertua di dunia..


KEBAIKAN UTAMA VITA-LEA IRON FORMULA

1.Penambahan tenaga segera-Pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran ataupun kerja seharian.
2.Pelengkap nutrisi-Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang,terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran semata (vegetarian) dan anemia.
3.Keupayaan Sistem Produktif-Penting kepada kanak-kanak dan remaja.
4.Metabolisma-Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
5.Elemen penting bagi sistem tubuh-Menyediakan asas nutrisi,memastikan sel hidup,pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran dll.
6.Melindungi organ-Melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati.

Lagi tentang VITA-LEA IRON FORMULA

disclaimer
 
Ingin mendapatkan PRODUK INI dengan harga yang istimewa :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,



Friday, September 20, 2013

Kenali Vitamin Dan Vitamin Shaklee Protien

Kita sedia maklum tanpa vitamin dalam kehidupan seharian..pasti kita akan merasa kurang bertenaga dan lesu memanjang..hal ini kerana,vitamin adalah keperluan yang paling penting bagi sel-sel tubuh kita untuk menjadikan kita cergas dan bertenaga.Hari ni kita kenali vitamin shaklee protien yang saya akan bahagikan di setiap-tiap entry mengikut vitamin-vitamin yang berbeza.

FUNGSI

Protien adalah merupakan vitamin yang terpenting..hal ini kerana protien berfungsi untuk membina dan memperbaiki sel-sel tisu badan,hormon dan enzim.

Stress,kehamilan,pertumbuhan dan perawatan meningkatkan keperluan protien berkualiti.Rambut,kuku dan kulit hampir merupakan protien pada keseluruhannya.Protien berkualiti mempertingkatkan pertumbuhan dan kesihatannya.

Kita diberitahu untuk mengurangkan lemak dalam diet kita,banyak sumber protien biasa kita (daging,susu,keju) mengandungi banyak lemak.Makanan tambahan protien boleh menggantikan protien tanpa lemak.

Ia merupakan kunci bagi respon imun yang betul menentang kejangkitan.

PANDUAN MEMILIH

1.Kandungan lemak yang rendah,lebih kurang 1g dalam campuran adalah dianggap baik.
2.Ia harus mengandungi karbohidrat bagi kegunaan aksi "Simpanan Protien"
3.Kesemua asid amino perlu juga harus ada.Kadar eff isiensi protien (PER) harus sekurang-kurangnya 2.5 (menunjukkan kualiti).
4.Ia tidak harus mengandungi bahan pengawet.

PROTIEN DAN SHAKLEE

ESP (Energizing Soy Protien)

1.Menyediakan 14g protien kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung.
2.Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.
3.Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan monopaus.
4.Indeks Glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
5.Membantu menganjalkan otot

Lagi tentang ESP boleh baca sini dan sini :)


CINCH SHAKE MIX

Campuran proprietari protien dengan leusina

1.Bebas  LAKTOS
2.Rendah Glisemik
3.Soya bukan -GMO
4.Tinggi serat dengan 6g bagi setiap hidangan
5.Diperkaya dengan leucine bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan.
6.Kaya dengan protien bagi membantu anda rasa kenyang dan puas.
7.Sesuai sangat untuk mereka yang nak berdiet.



MEALSHAKES

1.Mengandungi sedikit protien,fiber dan mengandungi multivitamin dan multimineral.
2.Mengandungi semua asid amino asli yang terdapat  di dalam protien termasuk asid amino perlu dan tidak perlu.
3.Sangat sesuai untuk mereka yang sukar makan suppliment terlalu banyak.

Lagi tentang Mealshakes klik sini




Untuk mendapatkan produk-produk protien di atas..boleh hubungi saya:)

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,




Wednesday, September 18, 2013

Produk CoQ Health Plus Shaklee Untuk Jantung Sihat

Sebelum ini..saya ada tulis entry mengenai apa itu CoQ10,mungkin ada yang kurang memahami atau mengetahui apa sebenarnya CoQ10 itu..boleh klik link tersebut untuk pemahaman :) .apa pula kaitannya CoQ10 dengan produk Coq Health Plus Shaklee??.

Sebenarnya di dalam Produk tersebut sememangnya mengandungi proprietari CoQ10 dan 2 bahan terbaik yang lain iaitu VITAMIN E dan EKSTRAK TEH HIJAU untuk jantung yang kuat..

Tahukah kita,bahawa  pembunuh no 1 di malaysia adalah penyakit jantung?

Antara sebab mengapa sakit jantung itu terjadi,adalah kerana kekurangan CoQ10  di dalam sel-sel otot jantung yang membawa kegagalan jantung untuk berfungsi.Hasil kajian double-blind menunjukkan dengan mengamalkan CoQ10 dapat mengurangkan gejala-gejala masalah kegagalan jantung seperti sesak nafas,sukar tidur dan bengkak.Jadi CoQ10 adalah penyelesaian untuk meningkatkan pengeluaran tenaga di dalam otot jantung dan juga untuk meningkatkan kekuatan jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan.






Bahan utama di dalam produk ini adalah Co Enzim Q10 .Co Enzim Q10 adalah nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel.Ianya paling banyak pada organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung,hati,buah pinggang dan pankreas.


Untuk mendapatkan 28mg CoQ10 harian adalah dengan memakan 1.7kg  ayam



Agak sukar kan? :)

Ok,Mari kita tengok apakah kebaikan CoQ Health Plus Shaklee ni..






Mengapa CoQ Health Plus Shaklee unggul?




Fikir-fikirkanlah,adakah kita ingin berkira untuk kesihatan jantung kita :)


disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,


Tuesday, September 17, 2013

Apa itu CoQ10?

Apa itu CoQ10? CoQ10 atau dikenali nama panjangnya sebagai Co-enzyme Q10 adalah merupakan nutrien yang terdapat dalam setiap sel hidup dan ia adalah keperluan untuk membekalkan tenaga bagi memastikan tubuh berfungsi dengan baik.Ia berfungsi sebagai pengeluar tenaga yang berada dalam mitochondrion.CoQ10 menghasilkan ATP (Adenosine Triphosphate) iaitu molekul yang menghasilkan tenaga.


Badan kita boleh menghasilkan CoQ10 sendiri tetapi ia semakin berkurangan seiring usia.Faktor diet pemakanan dan tekanan mempengaruhi badan untuk menghasilkan dalam amount yang mencukupi.



Co-Enzyem Q10 merupakan kandungan yang lebih kurang sama dengan vitamin E iaitu membantu meningkatkan tenaga ,mempertingkatkan fungsi jantung dan sistem imunisasi badan.Kajian yang dilakukan oleh NINDS ( National Institute Of Neurological Disorders And Stroke) menyatakan pengambilan CoQ10 membantu penyakit Parkinson.

Bagi yang mengambil statin drug (ubat untuk rendahkan kolestrol) mempunyai risiko yang tinggi pengurangan Co-Enzyem Q10 dalam badan.Bagi yang mengambil drug statin iaitu ZOCOR,PRAVACHOL,LIPITOR ataupun CRESTOR,sangat digalakkan mengambil CoQ10.

CoQ10 boleh didapati daripada makanan seperti dalam daging,bijirin,bayam dan produk tenusu namun ia bergantung kepada cara pemprosesannya,penyimpanannya dan kaedah memasak.

CoQ10 adalah larut lemak dan lebih mudah penyerapan dalam badan jika diambil bersama makanan berminyak dan berlemak.Vitamin ini mudah rosak dan mudah hilang khasiatnya apabila terdedah pada suhu melebihi 46 darjah celcius sumber

Banyakkan kepentingan CoQ10 ini? Di shaklee kami ada produk yang mengandungi CoQ10 iaitu CoQ Health Plus dan ia juga merupakan yang terbaik dari produk yang ada di pasaran..

Bulan ini merupakan bulan promosi bagi produk ini Buy 6 FREE 1,apa lagi cepat2 la grab,ia sangat2 berbaloi dengan keberkesanannya.. :) ,,Boleh juga beli 1,2 etc dengan saya..

Harga Retail:RM124
HargaPromo:RMxx

disclaimer

Ingin mendapatkan PRODUK ini dengan harga ISTIMEWA :)

Hubungi saya SEGERA,

Nurul Zin,
Shaklee Independent Distributor,
Shaklee ID:908082
Fanpage:Naturalvitamin.Com
Call/Sms:012-7308930


Selamat Bersuppliment,